Гаряча лінія

Unitary patent та Unified Patent Court починають діяти з 1 червня 2023 року

Європейський патент з унітарною дією, також відомий як унітарний патент, є європейським патентом, який матиме унітарну дію в 17 країнах-учасницях Європейського Союзу з 1 червня 2023 року (Austria, Belgium, Bulgaria, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, the Netherlands, Portugal, Slovenia, and Sweden).

З 1 червня 2023 року також починає роботу новий Єдиний патентний суд (UPC). Юрисдикція UPC також включатиме усі вже видані європейські патенти та європейські патенти, які будуть видані на основі заявок на європейські патенти, що перебувають на розгляді, якщо їх власник прямо не попросить виключити їх з-під юрисдикції UPC, подавши відповідну заяву про відмову.

Незважаючи на те, що рішення та накази, винесені UPC, безсумнівно, будуть дуже високоякісними, існує ризик того, що одним позовом до UPC конкуренти зможуть отримати, у разі винесення рішення на їхню користь, автоматичне і негайне анулювання цього патенту в усіх країнах Європейського Союзу, які дотримуються нової системи. Щоб уникнути ризиків оскарження в судовому процесі в суді UPC, виданих європейських патентів чи заявок,  можна вже зараз подати запит на відмову.

унітарний патент

« Повернутись до списку новин