Гаряча лінія

2022 Review of Notorious Markets for Counterfeiting and Piracy

31 січня 2023 року Офіс торгового представника США (USTR) оприлюднив результати свого огляду 2022 року відомих ринків підробок і піратства (Notorious Markets List) https://ustr.gov/sites/default/files/2023-01/2022%20Notorious%20Markets%20List%20(final).pdf

Notorious Markets List 2022 року визначає 39 онлайн-ринків і 33 фізичні ринки, які, як повідомляється, беруть участь або сприяють значному підробленню торговельних марок або піратству щодо авторських прав. Це включає в себе продовження визначення екосистеми електронної комерції WeChat як однієї з найбільших платформ для підроблених товарів у Китаї. Інші перераховані ринки в Китаї включають онлайн-ринки Aliexpress, Baidu Wangpan, DHGate, Pinduoduo і Taobao, а також сім фізичних ринків, розташованих у Китаї, які все частіше використовують звичайні вітрини для підтримки онлайн-продажу підробок.

 новина

Предісторія

USTR вперше визначила сумнозвісні ринки в Спеціальному звіті 301 у 2006 році. З лютого 2011 року USTR щорічно публікує Список сумнозвісних ринків окремо від Спеціального звіту 301, щоб підвищити обізнаність громадськості та допомогти операторам ринку та урядам визначити пріоритетність заходів із захисту прав інтелектуальної власності для захисту американців, підприємств та їх працівників.

Список сумнозвісних ринків не є вичерпним переліком усіх ринків, які, як повідомляється, займаються чи сприяють піратству авторських прав або підробці торговельних марок у комерційних масштабах, а також не відображає висновки про правові порушення чи аналіз уряду США загального клімату захисту інтелектуальної власності та правозастосування у відповідній країні. Такий аналіз міститься в щорічному Спеціальному звіті 301, який видається наприкінці квітня кожного року.

« Повернутись до списку новин