Гаряча лінія

Пахаренко і партнери виступили Головним юридичним партнером конференції «Овочівництво та ягідництво»

29 лютого 2024 року в Києві відбулася перша Міжнародна науково-практична конференція «Овочівництво та ягідництво: відкритий і закритий ґрунт. Технології та інновації». Організатор заходу – медіагрупа «Технології та Інновації», видавець відомих професійних журналів «Садівництво та Овочівництво & Горішник. Т.І.», «Ягідник», «Напої & Пиво. Т.І.».

Патентно-правова фірма Пахаренко і партнери виступила Головним Юридичним Партнером заходу, а у роботі заходу взяли участь партнер Олена Шамріна, керівник відділу реклами та зв’язків з громадськістю Вероніка Березанська. Також з презентацією «Реєстрація сортів рослин (огляд останніх змін)» на конференції виступила спеціаліст по сортам рослин Пахаренко і партнери Анастасія Терземан.

конференція 1

Спікерка описала учасникам заходу практичні аспекти:

державної реєстрації прав на сорт та державної реєстрації сорту (які права можуть набуватися на сорт рослин і за яких умов),

подання заявки на реєстрацію сорту та умов його реєстрації,

процедури реєстрації сортів рослин, зареєстрованих в ЄС та/або США,

набуття прав підтримувача сорту, якщо такий сорт є сортом суспільного надбання або загальнопоширеним сортом.

Анастасія Терземан також розповіла учасникам заходу про суб’єктів права на поширення сорту і які дії вони можуть вчиняти щодо посадкового матеріалу сорту, про нові розміри зборів, встановлених за реєстрацію сортів і про багато інших нюансів, пов’язаних з отриманням патентної охорони на сорт рослин і права на поширення сорту.

конференція 3

конференція 2

конференція 4

Захід зібрав біля 300 учасників, які хочуть налагодити успішний бізнес із вирощування ягід, овочів, винограду та квітів у відкритому й закритому ґрунті і які скористалась унікальною можливістю отримати знання з перших вуст. Сьогодні відбулася пленарна частина конференції. Паралельно з виступами діяла також виставка обладнання, техніки, інструментів, засобів захисту рослин, добрив та ін., продукції переробки, напоїв з овочів та фруктів, ягід.

Дякуємо організаторам за відмінне проведення заходу і до нових зустрічей!

« Повернутись до списку новин